המרכז לרפואת שיניים
כפר ורדים
מאכלים וויטמינים השומרים על בריאות השיניים:
-
מים: למים תועלת רבה בשמירה על השיניים. המים עוזרים לשטוף את שאריות המזון מהשיניים ומהפה וגם עוזרים לשמור על רמות גבוהות של רוק בפה. הרוק מכיל חלבונים ומינרלים שביכולתם לנטרל את החומצה הפוגעת בשכבת השן החיצונית (אמייל) ולכן, זוהי ההגנה הטובה ביותר נגד עששת. הרוק מורכב מ-95 אחוזים מים, כך שאם רוצים להימנע מנזק בשיניים, יש לשתות כמות גדולה של מים במשך כל שעות היום, כדי ליהנות מהגנה מלאה ומתמשכת. (בונוס נוסף – שתיית כמות מים בכמות גדולה טובה לשיניים אך טובה מאוד גם לעור הפנים)
-
תה: שני חומרים עיקריים בתה פועלים לשמירה על בריאות השיניים: הקטכינים ופלואור. הקטכינים מפחיתים את ייצור החומצה, הפוגעת באמייל השן, על ידי החיידקים. תמציות תה שחור, ירוק ולבן נמצאו כמעכבות במבחנה שגשוג חיידקים, היוצרים חומצה וחורים בשיניים.
-
פירות וירקות: הפירות והירקות הטריים מכילים כמות גדולה יחסית של מים, ומים כאמור, הם אחד המרכיבים החשובים בשמירה על השיניים. המים והסיבים, עוזרים באיזון הסוכר שהם מכילים ופעולת הלעיסה הממושכת תורמת לניקיון השיניים, מאחר והיא מעוררת את ייצור הרוק וכך מסייעת בניקוי השיניים משאריות מזון וחיידקים. הרוק שוטף מהשיניים את החומצות המזיקות ואת חלקיקי המזון אשר נשארים בשיניים. פירות וירקות שמכילים כמות גדולה יחסית של ויטמין C מומלצים מאוד לשמירה על חניכיים ושיניים בריאות (כמויות גדולות של ויטמין C נמצא בפלפלים, ברוקולי, עגבניות, קווי ובפירות הדר.( הויטמין מחזק את המערכת החיסונית שלנו, פעולה שיש לה תועלת רבה באופן כללי והיא עשויה בפרט לסייע כנוגד חמצון בהאטת קצב ההתקדמות של דלקות חניכיים. בנוסף, ויטמין C שותף ביצירת חלבון בשם קולגן שבזכותו הגוף בונה רקמות יציבות ובהן נימי הדם בחלל הפה והשיניים
-
ויטמין K: מלבד היותו של ויטמן K חיוני לקרישת דם תקינה, הוויטמין יעיל ביותר לבניית רקמת עצם החניכיים ובחיזוק משמעותי של השיניים. גם ויטמין K חשוב מאוד לשמירה על חניכיים ושיניים בריאות. את ויטמין k נמצא בכרוב ניצנים, ברוקולי, תרד, עלי סלק, במיה ועגבניות.
-
ויטמין D: ויטמין D המתקבל בגוף בעיקר מאור השמש. אחראי על חיבור העצמות בגוף.
עצמות השיניים המקובעות בעצם הלסת, עשויות להתרופף במקומן כאשר צפיפות העצם נמוכה ולגרום לנדנוד ונפילת שיניים. ויטמין D שמסייע בספיגת הסידן בגוף